Co pomáhá na růst řas a obočí

Lidské tělo funguje na systému priorit, jako první putují živiny z potravy krví do jater, ledvin, mozku, srdce a plic, následně do dalších orgánů, které se postupně regenerují, za součinnosti tzv. orgánových hodin v průběhu dne. Teprve poté se zbytek živin rozvádí do tělesných periferií, jako je pokožka, zuby, nehty, vlasy a ochlupení. Řasy jsou tedy na seznamu priorit na jednom z posledních míst, proto také např. starší lidé s vrásčitou pletí a šedými vlasy mají stále funkční vnitřní orgány a mohou docela spokojeně žít.

Je to tak důmyslně zařízeno i proto, abychom si včas uvědomili na své vizáži, že něco v těle není úplně v pořádku, ačkoli se stále cítíme relativně zdraví. Napoví nám zhoršující se stav pleti a vlasů, a pochopitelně i řas a obočí.

Řasy a obočí dotváří krásu ženského obličeje, a ačkoli se dříve obočí zužovalo či zkracovalo zcela záměrně, dnes necháváme plně vyniknout jeho přirozeného tvaru a velikosti. Je to ovšem podmíněno jeho dostatečnou výživou.

hnědé oči

Jak si vypomáhat přírodními prostředky

Co pomáhá na růst obočí?

Sérum pro podporu růstu obočí a řas – první, co nás napadá v souvislosti se zlepšením stavu obočí a řas, je vnější aplikace výživných látek. A máte pravdu, pokožkou se vstřebávají živiny velmi dobře, takže výživné sérum má své opodstatnění. Zvláště tehdy, obsahuje-li dostatek zdravých tuků, proteinů, minerálů a stopových prvků a některých dalších biologicky aktivních látek.

holka modrooká

Bez změny stravy to nepůjde – vnější séra a krémy vám nebudou k ničemu, resp. poslouží jen velmi omezeně, jestliže nebudeme přijímat dostatek výživy formou stravy. Je v tom jednoduchá logika, jestliže aplikujeme na pokožku výživné látky, ty se vstřebají do krve a systém priorit je ihned dodá tam, kde chybí, tedy např. vnitřním orgánům, a na řasy a obočí toho zbude málo. Chcete-li tedy opravdu zaznamenat úspěch ve svém počínání, konzumujte více zdravých tuků, luštěnin, celozrnných obilovin, ovoce a zeleniny, vyhýbejte se stresu, cigaretám a alkoholu, dobře spěte a pravidelně odpočívejte, zkrátka změňte svůj životní styl.